fbpx

Grand Athina

Grieks-Mediterraans restaurant

Since 1883

Unieke locatie

Grand Athina is een Grieks/Mediterraans restaurant gevestigd in het historische Stationspand aan de rand van het centrum van Leerdam.

Het pand dateert uit 1883 en is waarschijnlijk een ontwerp van architect Van Wadenoyen . Langs de toen aangelegde spoorbaan Gorinchem – Geldermalsen kwamen, in tegenstelling tot eerder aangelegde staatslijnen, vrijwel alleen maar unieke stationsgebouwen. Hierbij werd gebruik gemaakt van terugkerende standaardelementen. Het stationsgebouw van Leerdam is een van de weinige symmetrische stationsgebouwen uit de derde periode van de staatsaanleg. Het gebouw kent een hoog middendeel met aan de straatzijde een puntgevel. Daarnaast heeft het gebouw twee korte lage zijvleugels. In de bakstenen muren zijn verschillende patronen aangebracht en de nok van het middendeel heeft rijkversierd houtsnijwerk. Halverwege de jaren ’80 komt er naast het oude stationspand een nieuw modern station. Het pand werd toen eigendom van de Gemeente Leerdam en deed dienst als Kunststation.

 


Eind 2012 is het prachtige authentieke en historische, maar helaas verpauperde pand compleet gerenoveerd en is het sfeervol ingericht met warme kleuren en stijlvolle accessoires. Enkele oude elementen van het oude stationspand zijn bewaard gebleven, zoals de oude toegangsdeuren van de vroegere wachtruimte en de grote raampartijen die overal nog in het pand aanwezig zijn. De trein stopt nog steeds ieder half uur op het naastgelegen perron. Kortom een heerlijke nostalgische plek om gezellig te eten en drinken met je geliefde, familieleden, vrienden, collega’s of kennissen.

Het eten wordt met eerlijke verse producten en met veel passie klaargemaakt. Je kunt er terecht voor de traditionele souvlaki en gyros maar je kunt ook je smaakpapillen laten juichen door te kiezen voor een heerlijk culinair mediterraans gerecht als gegrilde zwaardvis of gegrilde aubergine gevuld met drie soorten kaas. Ook de uitgebreide wijnkaart biedt voor ieder gerecht de juist wijnsoort. Arthur en Minerva zijn zeer begaan met hun gasten en adviseren hen graag over de verschillende gerechten.

Station ca 1907 - foto Historisch Leerdam

Grand Athina - info

Uw gastheer & -vrouw

Arthur & Minerva Xhuti heten u van harte welkom in hun mooie nostalgische restaurant en serveren u met passie en liefde de heerlijkste Mediterraanse gerechten. 

Openingstijden

Din t/m Zon 16:00 - 23:00 uur
Maandag gesloten


Impressie

Proef de sfeer

Grand Athina
Grieks-Mediterraans Restaurant

Stationsweg 2
4141 HB  Leerdam
+31 (0)345- 622 209

privacy statement

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Social